- PENTRU COPII -

Psihoterapie / Psihopedagogie

- metoda Floortime -

Bine ai venit în minunata lume a jocului, locul unde copiii învata, se dezvolta si socializeaza relaxati, pregatiti sa descopere lumea Metoda de abordare a terapiilor este Floortime. Ea este folosita in toata lumea de catre profesori, terapeuti ocupationali, logopezi, profesioniști din domeniul sanatatii mintale, parinti si de catre toti cei care isi doresc sa ajute copiii cu provocari de dezvoltare sau alte nevoi speciale. Interventia se adreseaza copiilor, adolescentilor si chiar adultilor, mai ales celor cu tulburare din spectrul autist, urmarind stadiile dezvoltarii functional-emotionale.

Filozofia Floortime, si astfel si filozofia noastra, este sa transferam cat mai mult din ceea ce stim catre voi, parintii si toti cei de acasa si sa facem echipa impreuna. De aceea, apartinatorii fac parte din sedinta de terapie, fie participand activ in intalnire, fie asistand la modul in care ea se desfasoara in spatele unui geam-oglinda.

Dr. Greenspan afirma: “Floortime anytime everywhere.”…si asta ne dorim cu totii sa facem”. Pentru ca stim cat de importanta este socializarea si cat de mult invata copiii unii de la altii, formam grupe de copii si lucram cu totii impreuna. Totodată, experienta noastra si a consultantilor nostri ne spune ca un grup trebuie format dupa profilul copiilor, de aceea grupele se constituie tinand cont de compatibilitatea dintre ei. In cadrul activitatilor de grup fiecare copil este însoțit de terapeutul lui.