--

Centrul nostru

Am conturat totul cu gandul la copiii nostri, la faptul ca vrem sa ne simtim cu totii ca acasa aici.

Am conturat totul cu gandul la copiii nostri, la faptul ca vrem sa ne simtim cu totii ca acasa aici.

Combinam intr-un singur loc traditionalul si caldura cu cele mai moderne amenajari si echipamente, urmand principiile de amenajare Reggio Emilia. Am ales abordarea Reggio Emilia deoarece procesul de invatare se contureaza si prin modul de amenajare a locatiei, totul desfasurandu-se intr-un mediu cat mai natural. Invatarea este bazata pe experiente, pe joc si totul pleaca de la interesul copilului. Accentul se pune pe crearea de experiente pentru o invatare activa si de aceea vom lucra atat in salile de terapie, cat si in bucatarie si afara in curte.

Sali de terapie cu grija pentru:

siguranta (salile de miscare sunt dotate corespunzator)

intimitate (pereti izolati fonic)

transparenta si promovarea procesului de invatare in familie (geamuri oglinda)

promovarea comunicarii interdisciplinare (ecrane cu dashboard copil)

Toate salile sunt izolate fonic in asa fel incat nicio sedinta sa nu fie deranjata de factorii externi, care pot influenta procesul terapeutic.

Sala senzoriala - Snoezelen

este locul pe care l-am creat pentru copii si adulti deopotriva.

Prin echipamentele speciale si amenajarea salii ne dorim ca toti sa isi gaseasca calmul, sa se simta bine si sa reuseasca sa se conecteze la activitatea care se desfasoara.

Pentru copii am ales in mod special echipamente interactive care sa le ofere oportunitati multiple de a exersa activitati de tip cauza-efect, de a explora intr-un mod variat prin intermediul simturilor si de a-si dezvolte abilitatile necesare pentru a procesa informațiile provenite prin diversele canale senzoriale.

Sala motrica si de integrare senzoriala

Mansarda este prevazuta cu podea speciala care sa protejeze ligamentele si articulatiile, si cu echipamente achizitionate de la furnizori de top la nivel mondial, respectind standardele internationale.

Dotarile au fost alese cu grija pentru a asigura dezvoltarea sistemului neurologic in vederea procesarii senzoriale optime.

Sala de dans si miscare

Situata la demisol este un spatiu al creativitatii, explorarii artistice si al dezvoltarii abilitatilor de viata prin miscare si dans, fie prin programe socio-emotionale, sau/si meditatie/mindfulness dedicate copiilor tipici si nu numai, cat si familiei. Sala este prevazuta cu podea speciala de dans si echipament audio.

Programele sunt realizate alaturi de partenerii nostri de la TMoves.

Mai multe informatii despre tehnicile folosite, va invitam sa descoperiti aici:

TMoves Official

Pentru confortul fiecaruia, dispunem de vestiare. Sala poate fi inchiriata si pentru training-uri, ateliere, evenimente artistice, de miscare etc

Salina

Imbinam utilul cu placutul si ne mentinem sanatosi. Un loc inedit pentru terapie si atat de util ii asteapta pe copii si adulti deopotriva pentru a profita dublu de timpul petrecut la noi. 3000 kg de sare si caramizi de sare de Himalaya intr-o atmosfera relaxanta compun salina noastra.